Home | Laten we ons even voorstellen ...... | Bruidstaarten / Wedding Cakes | Taarten voor evenementen/magazine | Geboortetaarten / Baby Cakes | Stapel- en 3D taarten / Specialty Cakes | Tips | Werkbeschrijvingen / How to .... | Recepten | Schema's | Overzicht spuitmondjes | In de media.... | Links

Let op !

De schema's worden af en toe aangepast !

Mocht je bakblik niet in onderstaande schema's voorkomen, meet dan het aantal liter water wat er in jouw bakblik gaat en vergelijk dat met het aantal liter van  het schema en gebruik deze hoeveelheden.

Vul je bakblik voor 2/3 deel met deeg, anders is de kans groot op 'overstromen'.

 

Voor het vullen van je taart met botercreme extra:

Maak eerst de botercreme aan. Maak banketbakkersroom aan volgens het schema en vul dit aan met de helft van het overgebleven botercreme mengsel. De andere helft kan je gebruiken voor een dijkje om je vulling te spuiten, en voor het afsmeren van de buitenzijde van je taart.

 

 

Wilton ronde bakset, 7,5 cm hoog (3 inch)  
  15 ø (6 inch) 20 ø (8 inch) 25 ø (10 inch) 30 ø (12 inch) 35 ø (14 inch)
Aantal liters 1,3 2,2 3,5 5,2 7,4
Aantal personen 6-8 8-12 16-20 20-25 30-35
Biscuit  200 gr 270 gr 400 gr 600 gr 800 gr
Water 20 ml/gr 27 ml/gr 40 ml/gr 60 ml/gr 72 ml/gr
Ei (L) 3 (156 gr) 4 (208 gr) 6 (312 gr) 9 (470 gr) 12 (624 gr)
Baktijd 30 min 30 min 35 min 50 min 60 min
Marsepein 3 ons 4 ons 6 ons 9 ons 12 ons
Vullingen: 15 ø (6 inch) 20 ø (8 inch) 25 ø (10 inch) 30 ø (12 inch) 35 ø (14 inch)
Botercreme extra:          
Boter 125 gr 185 gr 250 gr 325 gr  
Mix 50 gr 75 gr 100 gr 130 gr  
Suiker 50 gr 75 gr 100 gr 130 gr  
Water 100 ml 150 ml 200 ml 260 ml  
Banketbakkersroom 25 gr 35 gr 50 gr 65 gr  
Melk 75 ml 110 ml 150 ml 195 ml  
Botercreme buitenzijde:          
Boter          
Mix          
Suiker          
Water          

 

 

 

Wilton bloem bakvormen, 5 cm hoog (2 inch)
  15 ø (6 inch) 22,5 ø (9 inch) 30 ø (12 inch) 37,5 ø (15 inch)
Aantal liters 0,7 1,7 3,5 5
Aantal personen 6 12-14 20-25 30-35
Biscuit  130 gr 270 gr 430 gr 660 gr
Water 13 ml/gr 27 ml/gr 43 ml/gr 66 ml/gr
Ei (L) 2 (104 gr) 4 (208 gr) 7 (350 gr) 10 (520 gr)
Baktijd 30 min 35 min 45 min 60 min
Marsepein 3 ons 5 ons 8,5 ons 11 ons
Vullingen: 15 ø (6 inch) 22,5 ø (9 inch) 30 ø (12 inch) 37,5 ø (15 inch)
Botercreme extra:        
Boter        
Mix        
Suiker        
Water        
Banketbakkersroom        
Melk        
Botercreme buitenzijde:        
Boter        
Mix        
Suiker        
Water        

 

 

 

 

Wilton hart bakvormen, 5 cm hoog (2 inch)
   6 inch  10 inch  12 inch  14 inch
Aantal liters

0,8

 2,2

 3

4,5 

Aantal personen        
Biscuit 

130 gr

 270 gr

 430 gr

540 gr 

Water

 13 ml/gr

 27 ml/gr

 

 

 

 

We hebben geprobeerd om een snijschema op deze pagina te plaatsen, helaas is dit niet gelukt en zijn er gedeelten van onze schema's verwijderd. We gaan dit zo spoedig mogelijk weer aanpassen. Om toch gebruik te kunnen maken van onze schema's kun je kijken op onderstaande link. De leukstetaartenshop maakt gelukkig ook gebruik van onze schema's !

 

Klik hier voor alle schema's

DigiStats - Website statistieken
Laatste wijziging op: 22-02-2010 22:47