Home | Laten we ons even voorstellen ...... | Bruidstaarten / Wedding Cakes | Taarten voor evenementen/magazine | Geboortetaarten / Baby Cakes | Stapel- en 3D taarten / Specialty Cakes | Tips | Werkbeschrijvingen / How to .... | Recepten | Schema's | Overzicht spuitmondjes | In de media.... | Links

Met onze foto's willen we je een stukje op weg helpen om zelf je taart te maken. We kunnen je uiteraard niet alles laten zien,  wil je toch meer technieken weten dan kan je het beste een workshop volgen. Altijd heel gezellig en zeer leerzaam waarbij je de fijne kneepjes van het vak leert. Wil je weten of er bij jou in de buurt een workshop wordt gegeven, kijk dan even op www.infotaartje.nl onder het hoofdstuk Workshops in Nederland.

Het vullen van je kapsel

 

 Draai je kapsel om zodat de onderkant van je taart de bovenkant wordt. Het kapsel snij je door met een speciale taartzaag in bijv. 2 lagen.

 Plaats cocktailprikkertjes om straks de lagen weer op de juiste plek terug te kunnen plaatsen, dit is vooral handig bij een ronde taart.

 Spuit een randje botercreme op de rand van je taart. Zodat straks een vochtige vulling niet in aanraking komt met je marsepein/fondant.

 Doe de vulling op de laag, niet hoger dan het randje van de botercreme.

 Gebruik voor de tweede laag bijvoorbeeld een laagje jam. Deze wordt niet afgesloten door een laagje botercreme.

  Strijk je kapsel af met botercreme en maak hem glad met een warm paletmes. Een strakke ondergrond is straks een strakke taart ! 

 

 

Voor het stapelen van een taart vind je een handige how-to op de site van Lara.

Klik hier voor de how-to

 

 

Het maken van een eenvoudig 'puzzelplaatje'

 Zoek een leuke kleurplaat en maak een grof ontwerp op dezelfde grootte van je taart zodat de verhoudingen straks juist zijn.

 Kopieer/print de kleurplaat een paar keer zodat je alle onderdelen apart kan uitknippen. Eén kleurplaat doe je in een insteekhoesje.

 Leg een uitgeknipt gedeelte op een stukje uitgerold marsepein/fondant en snij dit uit.

 Leg het uitgesneden deel op het insteekhoesje waar je de kleurplaat in hebt gedaan. Doe dit bij alle onderdelen.

 Leg bij sommige delen stukjes marsepein onder het uitgesneden deel zodat je meer diepte krijgt in je plaatje, zoals hier bij de strik.

     Daarna nog het hart, de handjes, het cijfer, de oogjes en het neusje....

       De strik              De  beertjes          De voetjes

Maak de stukjes op sommige plaatsen iets groter en dun dat gedeelte iets uit, waarna je het volgende deel er bovenop kan leggen en waardoor je geen overgang ziet.

Bijvoorbeeld de zijkant van de beertjes en de onderkant van het gezichtje van Kitty. Je kan de marsepein/fondant iets met je vinger 'uitvegen' zodat het breder wordt en de overgang vloeiender wordt. Daarna kan je het hart er overheen leggen. Het zit dat aan elkaar vast en je ziet dan geen overgang op het hart waar de beertjes en het gezichtje eindigen.

 En klaar is je puzzelplaatje. Laat het plaatje op het hoesje liggen, dek het voorzichtig af met keukenfolie en bewaar het in een luchtdicht doosje.

 

 

Het maken van vlinders van icing

 

 Stop een patroon van vlinders in een insteekhoesje. Dit patroon is afkomstig uit het boek hoe versier ik een lekker koekje van Peggy Porschen.

 Maak je icing voor de buitenlijnen van de vlinders. De icing moet zo zijn dat de pieken van je icing omvallen.

 Maak verschillende kleurtjes voor de binnenzijde van de vlinders. De druppeltjes die je laat vallen in je icing moeten volledig wegvloeien.

 Maak eerst de omtrek/contouren (spuitmondje 2, Wilton) van je vlinders.

 Daarna vul je ze op met je 'dunne'icing (spuitmondje 4, Wilton). Je kan hier met meerdere kleurtjes werken. Dit laat je min. 24 uur drogen.

 Vouw kartonnetjes in een V vorm en plaats daar bakpapier in.

 Maak een lijntje (spuitmondje 7, wilton) voor het lijfje van je vlinder.

 Plaats heel voorzichtig de 2 vleugeltjes in de icing.

 Laat je vlinders minimaal 48 uur uitharden voordat je ze op de taart zet.

Mocht je geen spuitsetje hebben, dan kan je evengoed de vlinders maken, door cornetjes te vouwen van bakpapier.

 

Het spuiten van rozetjes:

Klik hier

 

 

Kroontje maken

Maak een strook van ongeveer 7,5 cm hoog en ongeveer 28 cm breed. Steek met een vierkante uitsteker (3x3) driehoekjes uit de strook.

Voor een smaller kroontje haal je er een extra punt af, dus laat je er 5 staan i.p.v. 6 punten.

Je kan ook kiezen voor langere punten, gebruik dan i.p.v. een vierkante uitsteker een diamont (zoute drop) uitsteker.

Maak dan de strook iets breder, ongeveer 9 cm en maak 5 punten.

 

   

   

 

 

 

Wil je weten hoe je onderstaande strik kan maken ?

Kan dan eens op de site van Lara !

Klik hier voor de how-to van de strik 

 

 

 

 

Alle foto's zijn Copyright © Felicitaartjes. Alle rechten voorbehouden. Onze foto's mogen niet zonder schriftelijke toestemming worden gebruikt.

Wilt u een foto gebruiken, neem dan even kontakt met ons op !

 

All images are Copyright © Felicitaartjes. All rights reserved. Our images may not be used without written permission.

If you would like to license or use an image, contact us !

 

DigiStats - Website statistieken
Laatste wijziging op: 23-08-2010 11:13